Kvalifikācijas celšanas pasākums

Mīļie kolēģi,

Aicinām pievienoties šī rudens pirmajā kopīgajā pasākumā - iepazīt LU Botānisko dārzu ar mūsu Ilutu!

Tikšanās notiks 27. oktobrī, plkst 11:00 pie LU Botāniskā dārza galvenajiem vārtiem (iekšā teritorijā). 

Adrese - Kandavas ielā 2.

Ko darīsim
- dosimies ekskursijā pa Volšmitu muižas ēkām un augu ekspozīcijām,
- sasildoties iedzersim siltu tēju un apspriedīsim tūrisma iespējas LU Botāniskajā dārzā,
- pastāstīsim citiem, kā katram ir klājies aizvadītajā vasarā.

Apģērbs - atbilstošs laika apstākļiem. Ieteicams ģērbties silti jo, sakarā ar remonta darbiem Palmu mājā, konferenču telpa tiek apkurināta minimāli.

 ***

Noderīga informācija.

Latvijas universitātes (LU) Botāniskais dārzs ir Latvijā senākais un viens no nozīmīgākajiem botāniskajiem dārziem Latvijā. Dibināts 1922. gadā un atrodas vēsturiskajā Volšmitu muižas teritorijā, kur agrāk bijuši plaši muižas īpašumi ar skaistām ainavām un dārziem.

Šodien LU Botāniskais dārzs ir īpaša vieta, kas sniedz iespēju iepazīties ar bagātīgu augu kolekciju, kas aptver vairāk kā 5500 dažādu augu sugu un šķirņu.

Botāniskais dārzs ir ne tikai vieta, kur cilvēki var baudīt dabas skaistumu, bet arī tiek veiktas sēklu apmaiņas un augu saglabāšanas programmas, kā arī tiek organizēti dažādi izglītojoši pasākumi un aktivitātes visiem vecumiem.

Dārza teritorijā atrodas tematiskie sektori, kas pārstāv dažādas augu grupas - piemēram, Latvijas flora, tropu un subtropu augi, kā arī sukulenti un kaktusi. Īpaši iecienīta ir Palmu māja, kur var iepazīties ar eksotiskiem augiem no visas pasaules.

LU Botāniskais dārzs ir vieta, kur vēsture un daba saplūst vienotā harmonijā, piedāvajot apmeklētājiem ne tikai estētisku baudījumu, bet arī izpratni par sugu pasaules daudzveidību un tās nozīmi mūsu dzīvē.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pieteikšanās līdz 25. oktobrim

Pasākums paredzēts LPGA biedriem - kā pirmā tikšanās mācību sezonu uzsākot.

Bezmaksas.

Loading